Menu

Festival "Brežice, moje mesto" je zaključen; Od deževno obarvane koncertne evforije do sončne kulinarike!

S Summer Jam-om ob reki Krki se je sinoči zaključilo letošnje znova nepozabno dogajanje festivala »Brežice, moje mesto«. Od 24. junija je namreč  posavsko mesto in okolico obiskalo preko 20.000 obiskovalcev, ki so lahko uživali na kar 10 različnih koncertnih dogodkih, na svoj račun pa so prišli tudi športniki in ljubitelji kulinarike. Odlični odzivi na festival prihajajo tako iz domačih Brežic kot tudi širom po Sloveniji in iz sosednje Hrvaške.

Dogajanje osrednjega koncertnega odra je bilo tudi tokrat v znamenju največjih izvajalcev regije. Niti petkovo deževje ni pokvarilo evforičnega nastopa Siddharte in zimzelenega koncerta Nuše Derende, ki je tokrat v goste povabila tri izjemne; Terezo Kesovijo, Ditko in Omarja Naberja, že v soboto pa sta pod vedrim brežiškim nebom več kot navdušila Jan Plestenjak in Prljavo Kazalište. Sicer so v vseh dneh festivala obiskovalci lahko prisluhnili tudi koncertnim nastopom Daniela Vezoje na sredinem odru v starem mestnem jedru, mladinsko obarvanima Alenke Kolman in The Plut Family v sklopu Škratje Čarovnije, ter domačim legendam Zverina bendu na nedeljskem Summer jam-u ob reki Krki. Na odru Gradu Brežice pa so letos na otvoritvenem Dnevu kruha, vina in salam nastopili Mladi Dolenjci ter DJ Boštjan (Petkova Pumpa).

Preberi več...

Niti sinočnje vreme ni prišlo do živega festivalu Brežice, moje mesto. Danes sončno naprej!

Kljub slabemu vremenu je bilo sinočnje dogajanje festivala »Brežice, moje mesto«, več kot uspešno. Ob tem se je organizator Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice na družabnem omrežju svojim obiskovalcem od blizu in daleč tudi iskreno zahvalil: »In potem ste prišli! Z dežniki, nasmejani, pozitivni, pripravljeni na noro zabavo, četudi na razmočeni travi. Na odru so vendarle stali izjemni izvajalci, za vogalom so kuhali izjemni kuharji in to ste znali postaviti pred gnilo vreme. Bili ste najboljša publika, kot tudi tolikokrat do sedaj.« Nuša Derenda, Tereza Kesovija, Ditka, Omar Naber in Siddharta so namreč sinoči povzročili pravo deževno norijo sredi Brežic, ki se nadaljuje tudi danes! V dopoldanskem delu programa je že na sporedu Škratja Čarovnija, od 17. ure dalje pa na glavnem prizorišču vabi Kuhna na ulci, ki danes gosti Janeza Bratovža (Restavracija JB), Jureta Tomiča (Ošterija Debeluh), japonsko kuhinjo Nonbiri, Galerijo okusov, Surf Institute ter Keltis vinarstvo in koktejl bar. Že 7. zapored pa se bo zgodil tudi Tek s Primožem Kozmusom, sledi pa dvojna glasbena poslastica večera – Jan Plestenjak in Prljavo Kazalište. Več o današnjem in jutrišnjem programu si oglejte na www.bmm.si. Vstopnine ni.

Preberi več...

V Brežicah nocoj Siddharta, Nuša Derenda, Tereza Kesovija, Ditka in Omar Naber

Vroč poletni dan se obeta tudi v Brežicah, a ne le zaradi visokih temperatur! Še nekaj ur in festival »Brežice, moje mesto« bo danes in jutri zaživel tudi v okviru največjega posavskega koncertnega prizorišča. Festivalsko koncertno  dogajanje velikega odra bo namreč nocoj ob 21. uri otvorila Nuša Derenda, kateri se bodo v nadaljevanju večera pridružili tudi številni imenitni gosti. Fantastična Ditka, očarljivi Omar Naber in ena največjih izvajalk regije Tereza Kesovija. Skupaj so pripravili izjemen večer zimzelenih popevk in avtorskih skladb, v nadaljevanju večera pa bodo Brežice končno zavzeli tudi Siddharta. Za številne največja slovenska zasedba vseh časov bo torej z novimi in starimi hiti poskrbela za prvovrsten festivalski večer, na katerega ste vabljeni že prav kmalu.

Preberi več...

Kulinarični vitezi in Daniel Vezoja navdušili na BMM sredinem večeru

Sredin program festivala »Brežice, moje mesto« je postregel z izjemno uspešnim obiskom Lars&Sven burgers, ki so na brežiških ulicah že v popoldnevu postregli z raznovrstnimi burgerji in povzročili dolge, kulinarično obarvane vrste osrednje brežiške ulice. Gre za prvo dejanje Kuhne na ulci, ki bo svoja vrata znova odprla v jutrišnjem in sobotnem večeru, ko se bodo v parku pri Občini Brežice predstavili posavski kulinarični mojstri in šefi svetovnega kova, med njimi tudi Janez Bratovž (restavracija JB), Jure Tomič (Ošterija Debeluh) in številni drugi.

Preberi več...

Srečno pot pohodnikom Marša v Bresce!

mars novica 276171 ... 2 ... 3 ... gremo! Jutri ob 7. uri zjutraj se bomo namreč pognali proti cilju, proti Brežicam. Kdo točno? Pohodniki Marša v Bresce, ki bodo do petkovega večera pod vodstvom Mateja Plešeja »odmarširali« več kot 100km dolgo pot od Ljubljane do osrednjega prezorišča festivala Brežice, moje mesto. Tam jih bomo pričakali v sklopu petkovega večera, nekaj trenutkov pred nastopom velikanov Siddharte. Priprave na že  6. »pot domov« so bile tudi letos skrbno načrtovane, spremljevalno vozilo je pripravljeno, poteka le še nekaj vremenskih pogajanj, več o tem pa v zvočnem zapisu Monika Gabrič (ZPTM Brežice).

Preberi več...

Pričel se je največji posavski festival »Brežice, moje mesto«

V sobotnem večeru so na brežiškem grajskem dvorišču otvorili letošnje izjemno doganje festivala »Brežice, moje mesto«, tradicionalno z Dnevom kruha, vina in salam, katerega poleg domače kulinarike spremljajo tudi zvoki narodnozabavne glasbe. Predstavila so se številna vinogradniška društva, pridelovalci suhomesnatih izdelkov, manjkali pa niso niti okusni siri in ribje specialitete. Tudi letos je v sklopu otvoritvenega dne potekal izbor za najboljši festivalski kruh, za katerega je komisija v sestavi Roman Matjašič, Mira Budič in Franci Planinc na okušino prejela kar 34 različih kruhov. Ocenjevanje je tokrat prvič potekalo v dveh kategorijah; V kategoriji »beli kruh« je titulo festivalskega kruha prejela Anica Hotko, v kategoriji »črni mešani« pa Vera Krištov. Od ženskih zmagovalk na področju peke pa k moškim zmagovalcem Županovega vina. Prehodna skulptura za zmagovalno modro frankinjo je letos pripadla Andreju Klemenčiču iz Društva vinogradnikov Bizeljsko, zmagovalni cviček pa je že drugo leto zapored pridelal Stanislav Barkovič iz Društva vinogradnikov Jesenice-Dolina. Večer je popestrila zasedba Mladi Dolenjci in DJ Boštjan (Petkova pumpa).

Preberi več...

Na Festival Brežice, moje mesto 2017 iz Term Čatež z Integral Brebus Brežice

Največji festival v Posavju lahko gostje Term Čatež brezskrbno obiščete z Integralovo avtobusno povezavo iz postaje izpred parkirišča pred vhodom v Poletno Termalno riviero.

V petek 30. junija in v soboto 1. julija bodo avtobusi iz Term Čatež v Brežice (izstopna postaja Market Brežice) vozili po sledečem voznem redu: ob 18.00, ob 19.00, ob 20.00.

Cena prevoza je 1,3€ na osebo.

Po petkovem in sobotnem koncertnem programu bo na voljo tudi nočna povratna povezava v Terme Čatež in sicer ob 1.00. Vstopna postaja je enaka kot izstopna, torej Market Brežice.

Povratna povezava v Terme Čatež je brezplačna.

Preberi več...

Najavljamo prve vodne igre festivala Brežice, moje mesto

vodne novica 26617Prve vodne igre bodo, ki se bodo odvile na sklepni dan festivala Brežice, moje mesto, pod okriljem Summer Jama, bodo zagotovo postregle s nepozabnimi utrinki tako za tekmovalce, kakor tudi za vse, ki boste navijali ob ohlajeni pijači, na terasi Beach bara Tochka. Domačo čast bodo branili predstavniki MMA Brežice, KKK Čatež, ŠD Skopice in ŠD TIM5, izzvali pa jih bodo tekmovalci resničnostnega šova Survivor, ki so jim podobne preizkušnje že dodobra poznane. Zadrževanje sape in prenos bremena pod vodno gladino, prečkanje rečne struge ob vrvi, veslanje z dlanmi, rečno surfanje in zaenkrat še skriti zaplet... Ekipe bodo postavljene pred težko nalogo. Kdo jo bo uspel rešiti najbolj uspešno pa preverite v nedeljo, 2. Julija, ob 14h, pri Beach baru Tochka (ŠRC Grič).

Preberi več...