Menu

Na Zadnji večerji, dvojna doza Bratovžev, za enkratno kulinarično izkušnjo

Oče in sin. Janez in Tomaž. Na Zadnji večerji, dvojna doza Bratovžev, za enkratno kulinarično izkušnjo. Tomaž, ki je zrastel pod očetovo kuhalnico in se uril tudi pri največjih kuharskih mojstrih, se bo letos pridružil na Kuhna Na Ulci in skupaj z očetom poskrbel za nepozabno Zadnjo večerjo.
Eklektična kombinacija družinske tradicije Restavracija JB zmaga nad vsem.
Pridite lačni in radovedni! Se vidimo.

Sobota, 30.6 / 15.00

tomazb

janezb

Preberi več...

Kaj imajo skupnega Primož Kozmus, Sara Isakovic in Lucija Polavder?

Nedvomno olimpijsko medaljo iz Pekinga, katero bodo vsi trije 10 let kasneje obeležili tudi na že 8. brežiškem teku s Primožem Kozmusom.

Najmočnejši Brežičan in že vrsto let sodelavec ekipe festivala Brežice, moje mesto je letos na svoj tek ob 10. obletnici svoje zlate olimpijske medalje v metu kladiva povabil tudi dobitnike medalj iz Pekinga. Udeležbo sta že potrdili plavalka Sara Isakovič in judoistka Lucija Polavder, ki pa še nista razkrili za katero traso bosta obuli tekaške copate.

Primožev tek sicer tudi letos ponuja otroško preizkušnjo, tek na 3,3 km in 10 km dolgi progi ter že 2. Poslovni tek trojk, dogodek pa bo tudi dobrodelne narave, zbirali bodo namreč sredstva za otroke z Downovim sindromom.

tek Small

Preberi več...

Mojmir Šiftar: "Iz posavskih sestavin bomo nekaj sestavili"

Mojmir je polfinalist svetovnega prestižnega tekmovanja “San Pellegrino Young chef 2018” in hkrati tudi avtor knjige 44 Odtenkov čaja. Pred Mojmir Šiftar bomo postavili posavske sestavine in imeli priložnost videti kaj bo iz njih nastalo. V živo, na lokaciji KUHNE, v soboto. Tega ne smete zamuditi!

Sobota, 30.6 / 18.30

mojmir Smalljpg

Preberi več...

Trije mladi moški so rekli : “Ne! Ne bomo več brskali po žepih za malimi kovanci”

Trije mladi moški so rekli : “Ne! Ne bomo več brskali po žepih za malimi kovanci”
Drzni in Lačni!
Iz Ljubljane k nam prihaja Sveta trojka, nesporni vladarji ljubljanskega nadzemlja, s svojim grillom - vrednim greha. Medtem ko bo Mile predstavljal in podpisoval knjigo, bosta Fedr in Zekir metala same raritete na grill. Različni kosi mesa, preprosti junaki vsake slovenske kuhinje, bodo instantno redefinirali okuse, ki jih poznate. Šašlik Šiška Deluxe - live act v Brežicah obljublja “divji” jedilni scenarij Zadnje večerje. Urbane legende iz Majmun in Lepa Žoga bodo oživele. Pripravite se, da boste znano trojico iz filma pogosto videvali na Bizeljski cesti, saj bodo nastopili kar dvakrat; v Sredo in Soboto.
Kaj bo realnost in kaj fikcija, morate ugotoviti sami; film se bo odvrtel v sončni zahod, s tuljenjem vetra in glasnim pokanjem biča. Pridite!
Sreda, 27.6 / 14.00
Sobota, 30.6 / 15.00

hrana1 Small

Preberi več...

Frontalno mesto za mizo Zadnje večerje zaseda tudi letos Galerija Okusov

Iz knežjega mesta, restavracija Galerija okusov, ki vsako leto najbolj premami brbončice javnosti in niza nagrade eno za drugo kot Severina hite, ponovno zaseda frontalno mesto za mizo Zadnje večerje. Ključni figuri, Marko in Luka, sta že skoraj Brežičana, ki bosta tudi letos očarala občinstvo s svojimi jedmi in simpatičnima nasmeškoma. Pridite in Probajte!

Sobota, 30.6 / 15.00

chef2 Small

chef1 Small

Preberi več...

EAT.THE.STREET

Prvi iz serije treh dogodkov letošnje Kuhna Na Ulci, se bo zgodil v sredo, pred Mestna Hiša Brežice kjer boste lahko jedli same jedi iz žara. Glavno besedo bodo imeli lokalni šerifi GMT events, ki na domačem teritoriju vsekakor vodijo igro. Družbo jim bodo delali D'Burger Foodtruck in Majmun iz Ljubljane. Na asfaltu bo zavrelo, ko bodo fantje zmetali vso mesovje na razgrete rešetke. Urbano & Divje v kombinaciji s 500 dag druženja s prijatelji. Se vidimo!

Sreda, 27.6 / 14.00

eatsreda Small

Preberi več...

Povabilo k sodelovanju na tekmovanju v peki kruha!

Vabimo vas, da se nam tudi letos pridružite v tekmovanju v peki kruha. Svoj izdelek lahko oddate v nedeljo, 24. junija 2018 med 12. in 13. uro

na grajskem dvorišču Gradu Brežice. Tekmovanje v peki kruha že tradicionalno, petič zapored poteka kot del otvoritvenega dogodka »Dan kruha, vina in salam« večdnevnega pestrega festivalskega dogajanja »Brežice, moje mesto«.

Tudi letos obljubljamo pestro predstavitev okusov občine, s predstavitvijo vin dveh vinorodnih okolišev, bogatim programom kulturnih društev ter zabavo s Slovenskimi zvoki.

Dan kruha vina in salam 3 Small

Preberi več...