Menu

Osmi tek s Primožem Kozmusom posvečen desetletnici osvojitve Olimpa

Brežiški tek s Primožem Kozmusom se je od prve izvedbe leta 2011 že trdno zasidral v repertoar festivala »Brežice, moje mesto«.

Po lanski rekordni izvedbi Primož tudi letos pričakuje, da bodo brežiške ulice tekači lepo napolnili na zanimivi mestni trasi.

Primožev tek tradicionalno obeležuje tudi pričetek dolgo pričakovanega poletja. Letos bo njegova prireditev potekala zadnjo junijsko soboto, 30. 6. 2018.

Ponovno bosta za odrasle organizirani dve tekaški preizkušnji – tek na 3,3 km in tek na 10 km. Na svoj račun bodo ponovno prišla tudi podjetja, ki lahko svojim zaposlenim z udeležbo na poslovnem teku trojk pripravijo zanimivo izkušnjo izven delovnega okolja.

Najmlajši tekači, otroci do 12 let, ki se vsako leto v vse večjem številu odločajo za preizkušanje tekaških spretnosti, pa se bodo ponovno brežiškemu šampionu lahko pridružili na razdalji 400 m.

Letos bo minilo natanko 10 let od osvojitve zlate olimpijske medalje Primoža Kozmusa, ki je še vedno edina atletska zlata medalja za Slovenijo v zgodovini. Osmi tek tako brežiški šampion posveča zlatemu spominu, upa pa, da se mu bo na teku pridružilo še več slovenskih športnikov, ki so zaznamovali olimpijsko zgodovino.

Prijave na tek so že odprte!

http://www.tek-kozmus.si/prijava

i love our story kozmus Small

na vrh