Menu

Dan muzeja

Ponedeljek, 26. junij, Dan Posavskega muzeja Brežice, prost vstop v muzej (10.00–18.00)

Posavski muzej Brežice vabi, da z njim preživite dan, ko je bil pred 68 leti ustanovljen. Na ta dan prijazno odpira vrata in vabi k brezplačnemu ogledu muzeja in občasnih razstav. 

19.00: Medinstitucionalna arheološka razstava Romula – Odsevi rimskega stekla

Razstavo Romula – odsevi stekla Posavski muzej Brežice pripravlja v sodelovanju z ZVKDS OE Novo mesto in Univerzo na Primorskem. Predstavljeno bo stekleno gradivo, odkrito na izkopavanjih rimske naselbine – poštne in carinske postaje Romula (Ribnica pri Jesenicah na Dolenjskem). Najdbe so tako po količini kot po številu oblik izredno bogate. Pojavljajo se mnoge oblike, ki jih pred tem nismo poznali z najdišč na slovenskem prostoru. Velik delež steklenih najdb predstavlja kakovostno uvoženo steklo in zgodnje posodje z začetka 1. stoletja. Posebej pomembno je, da lahko primerjamo steklo, ki je bilo odkrito v naselbini, in steklo, ki so ga prilagali v grobove.

21.30: zaključek dneva muzeja in odprtje kina na grajskem dvorišču: Asterix na olimpijskih igrah (Astérix aux jeux olympiques), 2008

Grajsko dvorišče Posavskega muzeja Brežice bo ob poletnih torkovih večerih že tretje leto postalo prizorišče kina na prostem, samo otvoritev torkovih večerov pa najavljamo v sklopu festivala Brežice, moje mesto.

More in this category: Summer Jam »
na vrh