Menu

Dan kruha, vina in salam

OTVORITEV FESTIVALA "BREŽICE, MOJE MESTO" 2018

*Dan kruha, vina in salam s Slovenskimi zvoki, živimi točkami in degustacijo lokalnih vin, salam in kruhov*

nedelja, 24.6.2018 ob 18:00 uri na grajskem dvorišču!

Na grajskem dvorišču je že od leta 2014 v sklopu festivala "Brežice, moje mesto" mogoče prisluhniti zvokom harmonike, obenem pa poizkusiti izjemne lokalne izdelke – domače salame, sir, slasten kruh in pa daleč naokoli opevano lokalno vino.

Na zabave polnem grajskem večeru se obvezno okuša tudi Županovo vino, tega večera bosta zmagovalca letošnjega izbora s strani župana občine Brežice v hrambo (za eno leto) dobila prehodni pokal, večer pa bo popestril narodno-zabavni ansambel Ansambel SLOVENSKI ZVOKI.

Ob vstopu na grajsko dvorišče lahko kupite degustacijski kozarec (cena: 10,00 €), s katerim lahko neomejeno degustirate vina, kruh, slame in ostale lokalne dobrote, degustacijski kozarec pa lahko za spomin odnesete domov.

Sodeluj na tekmovanju v peki kruha
Tudi letos se bo v okviru festivala Brežice, moje mesto odvijalo tekmovanje v peki domačega kruha. Vsi posamezniki, ki bi se radi s svojim domačim kruhom udeležili ocenjevanja, vabljeni k sodelovanju. Dogodek poteka v nedeljo, 24.6., svoj kruh lahko ta dan oddate v času od 12:00 – 13:00 v Gradu Brežice. Dodatne informacije: LINK

Program prireditve Dan kruha vina in salam
18.00 – 20:00 ŽIVE TOČKE MED STOJNICAMI IN DEGUSTACIJA NA STOJNICAH
Nastopili bodo:
Učenci Glasbene šole Brežice, profesor Niko Ogorevca
Folklorna skupina Pišece
Kapelski pubje
Folklorna skupina Društva upokojencev Komenda

19:30 Ansambel SLOVENSKI ZVOKI

20:30 Slavnostna otvoritev festivala
Nagovor župana Občine Brežice, Ivana Molana in slavnostna otvoritev festivala Brežice, moje mesto 2018, podelitev prehodnih pokalov zmagovalcem izbora za Županovo vino in podelitev nagrad za peko kruha

21:00 - 24:00 Ansambel SLOVENSKI ZVOKI

 

na vrh