Menu

Škratja čarovnija

Škratja čarovnija je sestavljena iz ravno prave mere nasmehov, cepetavih nog, navihanih pogledov in ščepca nagajivosti. Uganili ste - gre za otroško festivalsko dogajanje! Za najmljaše je brez izjeme rezervirano sobotno dopoldne pod senčnimi krošnjami mestnega parka. Pravila tam določa Gvido, ki s svojo pesmico vabi otroke k odkrivanju novih zabavnih ter domiselnih pustolovščin. V sklopu programa, namenjenega najmlajšim obiskovalcem festivala se tako zvrstijo številne pestre animacije, domiselne predstave in kreativne delavnice, kjer se najde nekaj za prav vsako čarobno željo. Veselje, smeh, barve in glasno otroško čebljanje je prav posebej pisan del festivala, z nami pa se odlično počutijo tako otroci kot tudi njihovi starši.

Kdo v krošnjah zaspi in poznamo ga vsi – škrat Gvido.
Vsako zimo, pomlad, čuva brežiški grad – škrat Gvido.
V vinograd hiti kjer sladko grozdje zori – škrat Gvido.
In na Grič gre veslat, v park želode iskat – škrat Gvido.

Letošnja čarovnija bo prvič razdeljena na dva del: otroškega in mladinskega.

Za najmlajše pripravlja škratjo plezalnico med drevesi in že tradicionalne škratje postojanke z delavnicami in poslikavo obraza. Že celo leto pridno obiskuje tudi ure dramske igre, da bo čisto zares zaigral v predstavi z Alenko Kolman iz Glasbene dežele. Kaj pa mladina? Mladinski del bodo Gvidu pomagale ustvariti letošnje MC face, ki bodo svoje talente znova razkrile v parku s svojim performansom. Za tem pa bomo na odru gostili skupino nadvse simpatičnih mladih glasbenikov The Plut family.

PROGRAM:

9:00 - 13:00 Potep po škratjih kotičkih v parku (obisk Skirine lepotilnice, gusarske igralnice, grajske ustvarjalnice in raziskovalnice)

GVIDOV ODER:
Otroški del:
9:00 Plesni nastopi in plesna animacija Plesno društvo Imani
10:00 Pokaži kaj znaš
11:00 Glasbena animacija z Alenko Kolman

Mladinski del:
13:00 MC face
14:00 Koncert The Plut Family

Ves čas trajanja Škratje čarovnije pa bo odprta tudi Škratja plezalnica.

The Plut Family

plut sklop17Skupino The Plut Family, ki se bo predstavila na mladinskem delu festivala, poznamo iz televizijskega šova Slovenija ima talent, kjer so prišli vse do finala. The Plut Family je bend, ki je še zelo mlad. Obstaja komaj dve leti, vendar naj vas mladost ne zavede, saj imajo vsi že ogromno izkušenj, vsak na svojem inštrumentu. Največ jih ima Simona Plut, ki je vodja skupine, igra klavir in je tudi glavni vokal, svoje znanje pa nabira na študiju v tujini. Vokalno ji je v veliko pomoč sestra Leja, ki je tudi kot pevka in basistka že dobro znana belokranjskim ljubiteljem glasbe. Brat Gašper je pri svojih dvanajstih letih že virtuoz na kitari, saj ima za sabo že 5 let glasbene šole in kar nekaj nastopov. Pridruženi član Gašper Hlupič je na bobnih nadomestil najstarejšo sestro Polono. Tudi on že nekaj let nabira znanje v glasbeni šoli, kjer se uči igrati na tolkala in na različnih nastopih nabira izkušnje. Čeprav jim Gašper ni v sorodu, pa je zanimivo to, da je njegova mama tudi Plutova. Skupina je na videz nastala dokaj spontano, saj je vsak izmed njih hodil v glasbeno šolo za svoj inštrument, verjetno pa je le glava družine Darko Plut imel v glavi višji cilj, da bodo nekoč vsi skupaj stali na enem odru.

Alenka Koman

alenka kolman sklop17Alenka je svojo glasbeno pot začela v časih, ko je še delala kot manekenka in fotomodel. Prva pesem – Ti si zvezda mojih sanj, je bila že v nekaj mesecih velika uspešnica in Alenka je manekensko pisto zamenjala za glasbene odre. Leta 1997 je zmagala na mednarodnem festivalu Glasbe in showa v Varaždinu in še istega leta izdala svoj prvi album pod naslovom TI SI ZVEZDA MOJIH SANJ. Sledile so uspešnice: Piši mi, Vedno hočem te le zase, Kako je mogoče, Oči zelene, Božični mix, Ljubezen ena je.. Leta 2004 je rodila sina Maia, zaradi katerega so začele nastajati prve otroške pesmice. Izdala je že šest glasbenih zgoščenk za otroke: Pridne peričice, Ples pingvinov, Zimska dežela, Slovenija – glasbena dežela, Jelenček Rudolf in Dinozavrov ples. V sodelovanju s priznanimi ustvarjalci tekstov, glasbe, scenarijev in aranžmajev pa ustvarja nove pesmice in glasbene predstave za otroke.

na vrh