Menu

Tek s Primožem Kozmusom

Ne zgodi se vsak dan, da lahko odtečeš krog z olimpijskim in svetovnim prvakom. A v Brežicah je mogoče prav vse! Že 7. leto zapored imajo namreč tekači možnost prav to izkusiti v sklopu festivala »Brežice moje mesto« na tradicionalnem Teku s Primožem Kozmusom. Po brežiških ulicah se pomerijo tako najmlajši športniki kot tudi izkušenejši tekači na 3300m in 10000m dolgi progi, ki se vsi po vrsti strinjajo, da gre za enega najprijetnejših tekov rekreativnega značaja v Sloveniji. Poleg Primoža in njegove ubrane ekipe posebno noto teku dajejo tudi številni vrhunski športniki, ki se z olimpijcem podajo na hitro pot. Na progi sta se Primožu med drugimi do sedaj tako že pridružila atletinja Maruša Mišmaš in rokometni as Uroš Šerbec.

Teka se že po pravilu udeležuje preko 400 tekačev, število udeležencev pa iz leta v leto strmo narašča. Letos bo tek s Primožem Kozmusom potekal v soboto, 1.7.2017. Več informacij in prijave na spletni strani http://www.tek-kozmus.si/


Start in cilj tekov bo v centru Brežic, na prostoru pred avlo upravne enote Brežice (Cesta prvih borcev). Najmlajše, ki se bodo udeležili teka za otroke, bodo mentorji pred pričetkom pospremili na start. Zbirališče otrok bo prav tako pred avlo (start otrok bo cca 400 m oddaljen).

TEK KOZMUS - 10 km
Udeleženci teka Kozmus (10 km) bodo pretekli 3 kroge (skupna razdalja 10 km). V cilju jih bo čakala osvežitev (hkrati bodo lahko takoj vrnili čip in prevzeli kavcijo).

REKREATIVNI TEK - 3,3 km
Udeleženci rekreativnega teka bodo pretekli 1 krog (3,3 km). Po koncu prvega kroga jih bo na startno-ciljnem prostoru čakala osvežitev (hkrati bodo lahko takoj vrnili čip in prevzeli kavcijo).

Novost letošnjega leta: POSLOVNI TEK TROJK!

OTROŠKI TEK - 400 m
Tek za otroke je brezplačen in netekmovalnega značaja. Otroci se lahko registrirajo najkasneje do 18.30h. Zbirališče otrok bo prav tako pri avli upravne enote ob 18.30 (start otrok bo cca 400 m oddaljen). Tek bo potekal ob 19h.

VARSTVO OTROK
Za najmlajše bo v času tekov organiziran otroški razvedrilni program. Tako se lahko starši brez skrbi udeležijo katerega izmed tekov (3,3 ali 10 km), v tem času pa bo za njihove otroke poskrbljeno.

 

Program:

    - od 15.00 do 18.00 registracija in last-minute prijave: Otroški tek (Cesta prvih borcev, prostor pred cerkvijo)

    - od 15.30 do 18.30 registracija, prevzem čipov in last minute prijave: tek Kozmus in rekreativni tek (Cesta prvih borcev, avla upravne enote)

    - ob 19.00: Otroški tek  (zbor otrok ob 18.30 na startno ciljnem prostoru, da se jih odpelje na start)

    - ob 19.30: tek Kozmus, rekreativni  tek in Poslovni tek trojk

    - od cca. 20.30: podelitev medalj, žreb nagrad

na vrh